وزن پایه (Basis Weight): وزن مقوا در مساحت 93 مترمربع.
درخشندگی (Brightness): شامل نور آبی-سفیدی است که از سطح مقوا باز تابیده می شود. این ویژگی کاملاً ذهنی و شخصی بوده و میزان مطلوب آن به نظر خریدار یا مصرف کنندة نهایی وابسته است.
گرماژ: با توجه به استانداردهای ISO 536 تعریف شده و شامل جرم در واحد حجم می باشد که معمولاً بصورت گرم در مترمکعب بیان می شود.
PH: میزان اسیدیته سطح کاغذ که نمرة بین 14-1 دارد. PH صفر کاملاً اسیدی، ۷ خنثی و ۱۴ مطلقاً بازی یا آلکالینی است.
سفتی (Stiffness): یکی از مهمترین ویژگی های مقواست زیرا تعیین کنندة قابلیت حرکت روان مقوا در دستگاهی است که آن را صاف و پر نموده و بستهبندی مینماید. ضمناً سفتی، تعیین کننده قدرت و میزان مقاومت مقوا در برابر تغییر شکل حین حمل محتویاتی از قبیل غلات است.
اگرچه افزایش چگالی ورقة مقوا منجر به افزایش اکثر ویژگیهای مقاومتی آن میشود، اما سفتی از این قاعده مستثنی است. به عنوان یک قاعدة سرانگشتی، سفتی متناسب با قطر ورق به توان 6/1 می باشد. در صورت ثابت باقی ماندن سایر عوامل، ویژگیهای فیبر مورد استفاده در تعیین میزان سفتی مقوا تأثیرگذار است. سایر عوامل تأثیرگذار بر سفتی مقوا عبارتند از روکشها و محتوای آب مقوا.
صافی(Smoothness): صافی مقوا به خصوص در زمان چاپ از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هرچه مقوا صافتر باشد، به دلیل پوشش بهتر مرکب، کیفیت تصویر چاپ شده نیز افزایش می یابد. میزان صافی با روشهای نشت هوا اندازهگیری میشود: هرچه نرخ نشت هوا تحت فشار معینی که توسط یک محفظه سیلندری از زیر مقوا به آن اعمال میشود بیشتر باشد، مقوا سختتر بوده و از نرمی کمتری برخوردار میباشد.
ضخامت: در ایالات متحده قطر مقوا معمولاً با هزارم اینچ (001/0) یا نقطه اندازهگیری میشود. به عنوان مثال مقوایی به ضخامت 024/0 اینچ، ۲۴ نقطه قطر خواهد داشت. در اروپا اما ضخامت مقوا معمولاً در قالب گرم بر مترمکعب گزارش میشود، اگرچه اندازهگیری ضخامت با واحد میکرون یا میکرومتر نیز صورت میگیرد. مقوا معمولاً بر اساس ضخامت طبقهبندی میشود و نه وزن آن.
سفیدی (Whiteness): نشانة حضور برابر تمامی رنگها در مقواست زیرا یک صفحة کاملاً سفید تمامی طول موجهای نور مرئی را بصورت یکسان و یکنواخت بازتاب میدهد.